Lauris

  Asbestattest

  Een asbestattest nodig? Lauris staat in voor uw asbestinventaris!

  Wist u dat sinds 23 november 2022 een asbestattest verplicht is bij de verkoop van woningen gebouwd voor 2001?! En daar blijft het niet bij, want vanaf 2032 moet elke eigenaar van een woning met een bouwjaar voor 2001 beschikken over een asbestattest, ongeacht of u die wil verkopen of niet. 

  De Vlaamse overheid wil zo snel mogelijk al het aanwezige asbest in gebouwen in kaart brengen. Het uiteindelijke doel is om Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken, hetgeen niet hetzelfde is als asbestvrij!

  Erkend asbestdeskundige

  Een asbestattest is het resultaat van een asbestinventarisatie van een gebouw. Als erkend asbestdeskundige voert Lauris een grondige inspectie uit in uw woning waarbij mogelijk enkele stalen worden genomen. Die asbestinspectie is niet-destructief, wat betekent dat alleen visueel toegankelijke toepassingen worden geïnspecteerd en beschreven. Er wordt bijvoorbeeld niet geïnspecteerd achter dichtgemaakte valse wanden en/of plafonds.

  Asbest in pleisterwerk

  Bij bepaalde asbestverdachte toepassingen, zoals pleisterwerk, leidingisolatie, toepassingen met bitume, asbestkoord, etc. kan onze asbestdeskundige conform de regelgeving een staal nemen met het oog op een asbestanalyse in een erkend labo.

  Het is verplicht om elk niet getest asbestverdacht materiaal te classificeren als asbesthoudend. Elke staalname is bijgevolg in uw voordeel om zo weinig mogelijk asbesthoudende materialen op uw asbestinventaris te zien verschijnen. Lauris verzekert daarom voldoende staalnamen op de minst zichtbare plaatsen en we zorgen er verder voor dat er daarbij zo min mogelijk asbestvezels vrijkomen!

  Asbestinventaris

  Na het onderzoek maken we bij Lauris een asbestinventaris op. De gegevens worden ingevoerd in de databank van de overheid en u ontvangt het officiële OVAM asbestattest van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij.

  Met de professionele asbestinventarisatie van Lauris voldoet u aan de wettelijke verplichtingen en draagt u bij aan een asbestveilig Vlaanderen. Maak nu een afspraak of vraag vrijblijvend uw offerte aan en geniet van een veilige en conforme woning!

  Het bedrijf

  Lauris BV

  Bij Lauris installeren en repareren we sanitair, badkamers en cv-installaties in de wijde regio rond Tienen (+-50km).

  Partner van Hansgrohe & Weishaupt

  Contactgegevens